Groft solsikkerugbrød

Ingredienser

2 stk.

Pynt:

  • Evt. solsikkekerner 

Groft solsikkerugbrød

Rugklapper - perfekte til madpakken. Følg opskriften på Groft Solsikkerugbrød men halvér portionen og undlad vand og rugkerner. Fordel dejen efter 1. hævning i en smurt bradepande. Skær den i 16 firkanter og lad dem hæve, lunt og tildækket, ca. 45 min. Bagetid: Ca. 20 min. i en 225°C forvarmet ovn.

Sådan gør du (150 minutter):

1. Kog vand, rugkerner og solsikkekerner i ca. 5 min. Lad det køle lidt af, og tilsæt A38. Når blandingen er håndvarm (ca. 37°C) udrøres gæren heri. 

2. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt det hele roligt, men grundigt sammen (ca.10 min.) til en ensartet og blød dej. Æltes bedst på en røremaskine. 

3. Lad dejen hæve ,lunt og tildækket, i ca. 45 min. 

4. Fordel dejen i 2 smurte bageforme (2 liter). Glat dejen med en våd dejskraber, så overfladen bliver glat og jævn. 

5. Prik overfladen med en gaffel, og lad brødene efterhæve, lunt og tildækket, til dejen når kanten af formen, ca. 30 min. 

6. Pensl brødene med vand, og drys evt. med solsikkekerner. 

Bagetid: 
1 time og 15 min. Forvarm ovnen til 220°C (varmluft 200°C). Sæt brødene i ovnen på den nederste rille, og skru straks ned til 185°C (varmluft 160°C).