Brunsvigermand eller -dame
Tip en ven
Send
Brunsvigermand eller -dame
20-24 pers.

Det skal du bruge:

400 g Amo Hvedemel
100 g margarine
50 g gær
50 g sukker
1 æg
2 dl lunken mælk (ca. 37° C)

Remonce
100 g margarine eller smør
150 g brun farin
1 tsk. vanillesukker
2 spsk. kagecreme

Sådan gør du:

1. Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt mel og de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er glat og ensartet. Lad dejen hvile, tildækket og lunt, i ca. 20 min.
2. Rul dejen ud til den passer i en bradepande på ca. 40 x 40 cm.
3. Rør alle ingredienserne til remoncen sammen til en blød masse.
4. Prik let i dejen med fingrene og kom remoncen over.
5. Lad brunsvigeren efterhæve lunt i ca. 30-40 min.
Bagetid: Ca. 15 min. ved 220° C (varmluft 200° C) midt i ovnen. Pas på den ikke får for meget.
6. Skær en kagemand-figur og pynt den med glasur og forskelligt slik.