Baconfingre

Ingredienser

Ca. 14 stk.

  • 225 g Amo Hvedemel
  • 35 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 75 g blødt smør eller margarine
  • ca. 1 ½ dl danskvand 
  • 100 g bacon 
  • 1 tsk. timian 

Baconfingre

Tip! Lav en stor portion og frys bollerne ned. Så er det nemt at komme i madpakken om morgenen.

Sådan gør du (50 min. ):

1. Opløs gæren i danskvand, og tilsæt salt, bagepulver, hvedemel og det bløde smør.

2. Ælt det sammen til en glat og smidig dej – som ikke må være for fast.

3. Tilsæt 100 g stegt bacon i tern og 1 tsk. timian til grunddejen. Form dejen til
 14 aflange, tykke fingre og læg dem på en bageplade med bagepapir.

4. Lad brødene hæve i 30 min.

5. Tilsæt 100 g stegt bacon i tern og 1 tsk. timian til grunddejen.

6. Form dejen til 14 aflange, tykke fingre og læg dem på en bageplade med bagepapir. 

Bagetid: Ca. 10 min. midt i en 225° C forvarmet ovn (varmluft 210° C).