Farfars juleboller

Ingredienser

16 stk.

  • 500 g Amo Hvedemel
  • 50 g gær
  • Ca. 3 dl kærnemælk
  • 50 g smør eller margarine
  • 1 æg
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. honning
  • 40 g sukat
  • 40 g rosiner
  • 1 tsk. kardemomme

Pynt:

  • Æggestrygelse
  • Perlesukker

Farfars juleboller

Tip! Alternativ til sukat: f.eks. gojibær, tranebær, flere rosiner eller andet tørret frugt.

Sådan gør du (1 time, 20 min.):

1. Udrør gæren i lunken kærnemælk og tilsæt margarine, æg, salt, honning og kardemomme.

2. Rør det grundigt sammen og tilsæt resten af ingredienserne – dog kun det halve mel. Ælt det godt og tilsæt resten af melet. Dejen skal være blød.

3. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, i 30 min. Slå dejen ned og form til boller, som efterhæver på pladen i 15 min. Pensl med æg og drys med perlesukker.

Bagetid: Ca. 12-15 min. midt i en 220°C forvarmet ovn (varmluft 200°C).