Ingredienser

16 stk

Wraps

  • 2 ½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 100 g smeltet smør
  • 4 spsk sukker
  • 1 knsp salt
  • 1 tsk hel kardemomme
  • 7-8 dl Amo Hvedemel 

Fyld

  • 200 g mandelmasse
  • ½ dl fløde eller mælk
  • 1 pose mandelflager eller mandelsplitter
  • ev. en dråbe mandelaroma
  • 2 dl fløde

 

  • Flormelis til garnering

Fastelavnsbollewraps

Det svenske bageri ”Tössebageriet” har lavet en ny tolkning af den klassiske svenske fastelavnsbolle (semla), som hurtigt er blevet meget populær på sociale medier takket være, at den er så let at spise. For at kunne folde wrappen rundt om det gode fyld, skal man bage dejen i meget kort tid, så den ikke bliver tør.

Sådan gør du (1 tim. 30 min.):

1. Smelt smøret i en kasserolle sammen med mælken og varm den til det er fingervarmt, 37 grader.

2. Gæren smuldres ned i en skål, mælkeblandingen hældes over og røres sammen med gæren. Knus kardemommen i en morter og bland med dejblandingen. Tilsæt melet, lidt af gangen og ælt dejen i hånden eller i maskine til dejen er smidig og ikke hænger fast i skålen. Lad dejen hæve ca. 40 minutter. 

3. Sæt ovnen på 225 grader.

4. Tag dejen op og læg den på et melet bord. Del den i 12 dele. Rul hver del til en glat bolle. Rul derefter hver bolle ud til en rund cirkel, ca. 20 minutter i diameter. Læg på bageplade med bagepapir.

5. Bag ca. 3-4 minutter. Lad wrapsen køle af under dug så de forbliver bløde.

6. Riv mandelmassen og bland med fløde eller mælk. Rist mandelflager eller mandelsplitter i en tør stegepande til de får lidt farve. Bland med mandelmassen. Tilsæt ev. en dråbe mandelaroma og få en dybere mandelsmag.  

7. Pisk fløden. Bred mandelmassen ud i en streg i midten af wrapsen. Klik lidt flødeskum ovenpå. Fold bunden først, fold derefter siderne så det bliver en wrap. Drys flormelis over. Rul ind i bagepapir eller smørrebrødspapir. Tape sammen og bind et snøre rundt om som dækker tapen.