Ingredienser

24 stk. boller

  • 500 g Amo Hvedemel
  • 200 g smør eller margarine
  • 50 g sukker
  • 50 g gær 
  • 2 dl mælk 
  • 2 æg
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. kardemomme

Gammeldags Fastelavnsboller

Sådan gør du (1 time):

1. Lun mælken til 37C og opløs gæren heri.

2. Ælt mel og de øvrige ingredienser i til en ensartet dej. 

3. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, til dobbelt størrelse, ca. 30 min. 

4. Del dejen i tre lige store dele. Form dem til kugler og lade dem hvile i 2-3 min. 

5. Rul hver kugle ud til en dejpølse i ca. 24 cm's længde. del dem i hver 8 stykker og form dem til boller. 

Lukkede boller: Tryk eller rul hver bolle ud til en firkant. Kom fyld på midten og luk bollen ved at samle de fire hjørner på midten. Sæt bollerne på en bageplade med samlingen nederst. 

Åbne boller: Tryk en fordybning midt i bollerne og kom fyld i. 

Pensling: Sammenpisket æg

Bagetid: Ca. 15 min. i en 220C forvarmet ovn (varmluft 200C). Lad bollerne køle helt af inden du pynter med glasur.