Hjerteboller

Ingredienser

Ca. 24 stk.

  • 500 g Amo Hvedemel
  • 75 g smør eller margarine
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • Ca. 2½ dl mælk
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt

Pynt: 

  • Glasur

Hjerteboller

Læg helt almindelige boller op i hjerteformation og skab ekstra julestemning.

Sådan gør du (1 time):

1. Lun mælken og opløs gæren heri. 

2. Tilsæt melet og de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er glat og ensartet. Del dejen i tre lige store dele og form dem til kugler. Lad dem hvile et par min. 

3. Rul hver kugle ud til en pølse i ca. 24 cm længde. Del dejen i 8 stykker og form til boller.
 

4. Bollerne lægges op i hjerteformation og pensles med æggestrygelse. 

Bagetid:
Ca. 15-20 min. midt i ovnen i en 220ºC forvarmet ovn (varmluft 200ºC).