Ingredienser

10 stk.

  • 500 g Amo Hvedemel
  • 35 g sukker
  • 50 g smør eller margarine
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. kardemomme

Krydderboller

En klassisk krydderbolle med kardemomme.

Sådan gør du (Ca 60 min):

1. Lun mælken, og opløs gæren heri. Gæren må ikke varmes med. 

2. Bland Amo Hvedemel og de øvrige ingredienser i, og ælt det hele sammen til en ensartet dej. 

3. Lad dejen hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse. 

4. Form dejen til en kugle, og lad den hvile i 2-3 min. før den formes til en pølse på 30 cm’s længde. Del pølsen i 10 lige store stykker, og form dem til boller. 

5. Anbring bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse. Pensl bollerne med vand inden de bages. 

Bagetid: 
Ca. 15 min. i en forvarmet ovn ved 220° C (varmluft 200° C) på ovnens midterste rille. 

6. Når bollerne er kolde, flækkes de og ristes på ovnens midterste rille ved 220° i ca. 6 min.