Formbrød

Ingredienser

2 stk.

Formbrød

Tip: Ønsker du en blød skorpe, kan du pakke brødet ind i et viskestykke, når det er varmt.

Sådan gør du (2 tim & 10 minutter):

  1. Hæld kogende vand over rug- og hvedekernerne. Lad dem stå i ca. 30 minutter.
  2. Hak fignerne fint og bland dem sammen med de øvrige ingredienser, rør ved lav hastighed i 5 minutter.
  3. Smør to 1½ liters forme og hæld dejen i. Fugt hænderne og tryk dejen ned. Lad den hæve i 30-40 minutter eller til dejen når formens kant.
  4. Forvarm oven til 250˚C (225˚C ved varmluft)
  5. Sæt formene i ovnen og sænk samtidig temperaturen til 175˚C. Bag i nederste del af ovnen i 60-70 minutter eller til brødets indvendige temperatur er 96˚C.
  6. Lad brødet afkøle på en rist inden servering

Tip: Ønsker du en blød skorpe, kan du pakke brødet ind i et viskestykke, når det er varmt.