Julebrød

Ingredienser

2 stk.

Julebrød

Lækkert julebrød med hvidtøl.

Sådan gør du (2 timer & 10 min.):

1. Varm hvidtøl og vand op til 37°C og opløs gæren heri. 

2. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er ensartet. 

3. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, 1 time. 

4. Slå dejen sammen og form til en kugle. 

5. Tag lidt dej fra svarende til en stor bolle, rul den ud og skær 2 juletræer ud. 

6. Del resten af dejen i 2 kugler og lad dem hvile i 10 min. Form kuglerne til to store runde brød. "Lim" juletræerne på med lidt vand eller æg og drys dem med vand. 

7. Lad brødene efterhæve, lunt og tildækket, i ca. 30 min. Snit hvert brød med 8 lodrette snit. 

Bagetid: Sættes i en 250°C forvarmet ovn (varmluft 230°C). Skru straks ned til 220°C (varmluft 200°C). Bages i ca. 25-30 min.