Koldhævede Rugbaguettes

Koldhævede Rugbaguettes

Smagsfulde baguettes med sprød skorpe.

Sådan gør du (60 min + 35 min):

1. Opløs gæren i vandet og bland de øvrige ingredienser i. Rør først 5 minutter ved lav hastighed og derefter 8 minutter ved høj hastighed.

2. Smør en skål med raps eller olivenolie. Hæld dejen i skålen. OBS! Dejen bør ikke fylde mere end 1/3 af skålen. Læg film over og lad den stå på køkkenbordet i 30-60 minutter. Sæt herefter dejen i køleskabet natten over.

3. Næste dag: Forvarm ovnen til 260˚C (240˚C ved varmluft) med to bageplader i, hvor den ene skal stå i bunden af ovnen.

4. Læg dejen på et meldrysset bord og del den i 3 lige store stykker. Form forsigtigt dejstykkerne til aflange pølser.

5. Tag den øverste bageplade ud af ovnen og læg dejstykkerne på. Sæt brødene i ovnen og og sænk temperaturen til 230˚C (200˚C ved varmluft). Hæld 1 dl. vand i den nederste bageplade.

Bag dine baguettes i øverste del af ovnen i ca. 25 min. Lad dem afkøle på en rist inden servering.