Kurv-rugbrød

Ingredienser

1 stk.

Skoldning

Ingredienser

  • 400 g ”skoldning” (se ovenfor)
  • 2 dl kærnemælk
  • 200 g Amo Hvedemel
  • 250 g Amo Sigtemel
  • 50 g solsikkekerner
  • 25 g gær
  • 10 g salt

Kurvebrød med rug

Brød med skoldet rug.

Sådan gør du (15 min + 120 min):

Dag 1

Skoldning

  1. Kog vandet og pisk sammen med mel og pomerans.
  2. Dæk skålen til og stil den i køleskabet til næste dag.

Dag 2

  1. Bland ”skoldningen” med de øvrige ingredienser. Rør først 3 minutter ved lav hastighed og herefter 6 minutter ved høj hastighed i en røremaskine. Dæk dejen til og lad den hvile i 60 minutter.
  2. Forvarm ovnen til 260˚C (230˚C ved varmluft) med en bageplade i midten af ovnen.
  3. Fold dejen forsigtigt i mel, drys mel i en brødkurv og læg dejen i. Lad den stå til dejen er hævet over kanten.
  4. Vend brødet ud på den varme bageplade og sænk varmen til 230˚C (varmluft 210˚C). Bag brødet i midten af ovnen i ca. 40 min. 
  5. Lad brødet afkøle på en rist inden servering.