Ingredienser
Ca. 30 stk.
Deg
På toppen
1. Smuldr gæren i en skål. Hæld vand og olie ved og opløs gæren. Tilsæt saltet og næsten alt hvedemelet. Rør på laveste hastighed eller ælt i hånden i ca. 10 minutter. Dejen skal slippe skålen, men skal stadig føles lidt klæbrig. Juster konsistensen med vand eller mel. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 2 timer.
2. Beklæd en bageplade eller en bradepande med bagepapir.
3. Hæld dejen ud på et melet bord. Del dejen i tre dele. Del derefter hver del i ti stykker. Form hver del til en rund bolle og læg bollerne med få centimeters mellemrum. Lad brødene efterhæve tildækket i ca 1 time. Det ser bedst ud hvis bollerne er lige store.
4. Tænd ovnen på 225°C. Pisk ægget sammen og pensl bollerne. Drys dem med havsalt, krydderier og kerner. Bag brødet i ca. 30–40 minutter.