Ingredienser

  • 350 g Amo Fuldkornshvedemel
  • 350 g Amo Pizzamel
  • Ca. 5 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 spsk. salt
  • 200 g rødbeder
  • 2 spsk. koldpresset 
  • rapsolie
  • 100 g gedeost
  • 100 g hytteost
  • 1 spsk. sydesalt
  • 2 tsk. friske  
  • rosmarinblade 

Foccacia med rødbede og ost

Lav huller i dejen og fordel gedeosten heri. Drys til sidst med sydesalt og rosmarinblade

Sådan gør du (2 timer og 15 minutter):

1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt mel, salt og hytteost. Rør dejen godt sammen i ca. 10 min. Dejen må gerne være blød og klistret. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, i ca. 1 time. 

2. Skræl og riv rødbederne groft og ælt dem i dejen.

3. Beklæd en form ca. 20 x 30 cm med bagepapir og hæld dejen i. Dryp olie over dejen. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, i 30 min.

4. Lav huller i dejen med fingrene og fordel gedeosten heri. Drys med sydesalt og rosmarinblade.

Bagetid: Ca. 30 min. midt i en 240°C forvarmet ovn (varmluft 220°C).