Ingredienser

1 stk.

  • 650 g Amo Hvedemel
  • 50 g gær 
  • Ca. 6 dl vand
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie

Fyld:

  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 150 g cherrytomater 
  • Frisk rosmarin
  • Ca. 2 tsk. havsalt

Grill Focaccia

Focaccia med tomat og frisk rosmarin.

Sådan gør du ():

1. Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt de øvrige ingredienser.

2. Ælt dejen grundigt i et par min., til den er blød og smidig. 

3. Drys lidt mel over dejen, og lad den hæve tildækket ca. 40 min.

4. Hæld dejen ud på en bagesten. Kom lidt mel på hænderne og tryk dejen ud til bagestenens kant. Kom lidt olie på fingrene og tryk huller i dejen. 

5. Dryp dejen med olivenolie. Skær tomaterne i halve, tryk dem let ned i hullerne sammen med et par kviste rosmarin og drys med salt. 

Bagetid på grill:
Bagetiden er ca. 25 min.

Bagetid i ovn:
Ca. 20-25 min. midt i en 225ºC forvarmet ovn til det er gyldenbrunt (varmluft 200ºC). Hæld dejen på i en bradepande med bagepapir. 

Vejledning til hvordan du bager på grill:
Bag brødene i en grill med indirekte varme. Varmen i grillen styres af mængden af kul. Læg en bagesten eller en pizzasten oven på grillristen, lad den blive varm og bag brødene på den. Læg brødene på bagepapir, så er de nemmere at flytte over på bagestenen.