Ingredienser

1 stk.

  • 600 g Amo Hvedemel
  • 5 dl koldt vand
  • 1 knivspids gær
  • 2 tsk. salt

Til formen: 

  • Madolie

Grydebrød

Måske verdens nemmeste... Til denne opskrift skal der bruges en 3 liters gryde.

Sådan gør du ():

1. Opløs gæren i vand. Tilsæt salt og mel. 

2. Rør dejen sammen med hænderne eller en grydeske ca. 20 sek. (alt melet skal være vådt). Dejen skal ikke æltes. 

3. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, i ca. 12 timer. 

4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord (dejen er meget løs). Fold dejen som en pude og forsøg på den måde at opbygge spænding i dejen. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, i 2 timer i en smurt form. 

5. Forvarm ovnen till 225C (varmluft 200C). Sæt en gryde ind i ovnen, så den er varm når brødet har hævet færdigt. 

6. Strø lidt mel i gryden og hæld forsigtigt dejen ned i den varme gryde. Sæt låg på og sæt det ind nederst i ovnen. 

Bagetid:
Ca. 50 min. i en 225C forvarmet ovn (varmluft 200C). Efter 30 min. tager du låget af og bager brødet uden låg i ca. 20 min. Afkøl brødet på en rist.