Koldhævet brød med pastinak

Ingredienser

2 stk.

Pynt: 

  • 1 spsk. friske timianblade

Koldhævet brød med pastinak

Tip! Dryp timian med lidt olie inden de kommes på brødet. Så bliver de ikke sorte under bagningen.

Sådan gør du (80 min. + 24 h.):

1. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt A38, salt, honning, olie, revne pastinakker, speltmel og hvedemel.

2. Ælt det sammen til en ensartet dej, den må ikke være for fast. Dejen sættes i køleskabet med et klæde over til næste dag.

3. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.

4. Form dejen til 2 aflange brød og læg dem på en bageplade.

5. Lad brødene efterhæve i ca. 30 min. 

Pensling: Sammenpisket æg eller A38 og drys med timian.

Bagetid: Ca. 30 min. midt i en 200°C forvarmet