Ingredienser

1 stk.

Poolish fordej:

Slutdej:

  • Den færdige poolish fordej
  • 2 dl koldt vand
  • 20 g gær
  • 15 g smør eller margarine
  • 500 g Amo Hvedemel
  • 2 1/2 tsk. salt

Poolish brød med sprød skorpe

Sådan gør du (4,5 timer):

Poolish fordej: 
1. Opløs gæren i lunkent vand. 

2. Tilsæt mel og rør rundt til en homogen masse. Lad massen hvile, lunt og tildækket, i 3 timer. 

Slutdej:
1. Opløs gæren i vandet sammen med poolish fordejen. Tilsæt derefter fedtstof, mel og salt.
 

2. Ælt dejen ved lav hastighed i 10 min. Ælt derefter dejen kraftigt i 5 min. til den er elastisk, smidig og let skinnende. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, i ca. 30 min. 

3. Slå dejen ned og del den i to. Form dem til to runde brød og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad hæve, lunt og tildækket (med et viskestykke) i 1 - 1 1/2 time. Det er en god idé at lægge en plasticpose eller lign. ovenpå viskestykket. 

4. Når brødet har hævet, sprayes der lidt vand på (med en vandforstøver). Giv dem 2-3 snit med en skarp kniv. 

Bagetid:
Ca. 30 min i en 250C forvarmet ovn (varmluft 230C) med en bradepande i bunden af ovnen. Sæt brødene ind nederst i ovnen og skru straks ned på 200-225C (varmluft 180-200C). Hæld samtidig 1/2 dl varmt vand på bradepanden i bunden af ovnen. Luk ovnen straks. Efter 10 min bagning åbner du ovndøren i 5 sek. Dette gentages efter 20 min. 


Tip! Du kan også koldhæve dine poolishbrød overnatten i køleskab 12-14 timer. Når du tager brødene ud næste dag, skal du lade brødene stå ude i en time inden bagningen.