Speltbrød med græskarkerner, honning og havsalt

Ingredienser

1 brød

Step 1: Poolish/ fordej

Step 2:

  • 300 g (ca. 5 dl) Amo Sigtet Speltmel
  •  2,25 dl lunkent vand (37°C)
  • 4 g gær
  • 1 tsk. honning
  • 45 g (ca. 0,2 dl) græskarkerner
  • 10 g (1,5 tsk) havsalt/flagesalt

Speltbrød med græskarkerner, honning og havsalt

Sådan gør du (5 tim, 15 min):

1. Bland ingredienserne til poolishen/fordejen og lad dejen hæve tildækket med plastfilm i ca. 3 timer.

2. Bland de øvrige ingredienser i undtagen salt, og rør i maskine langsomt i 2 min. og hurtigt i 5 min. Kom saltet i og kør hurtigt i yderligere 3 min. Lad dejen hæve i ca. 1 timer tildækket med plastfilm.

3. Forvarm ovnen til 260˚C (varmluft 240˚C) med pladen i, som brødet skal færdigbages på.

4. Smør en 2 liters form. Læg dejen på et melet bagebord. Form forsigtigt dejen til et aflangt brød og læg det i formen med sammenføjningen nedad. Lad hæve i ca. 30 min.

5. Sæt brødet i ovnen og sænk temperaturen til 220˚C (varmluft 200˚C). Bag brødet i ca. 20 min. Tag derefter brødet ud af formen og bag i yderligere ca. 15 min.

6. Når brødet er færdigt (indre temperatur på 96˚C), læg det til afkøling på en rist.