Støbejernsgrydebrød

Ingredienser

1 stk.

  • 625 g Amo Hvedemel
  • 5 dl vand
  • 12 g salt
  • 1 g gær (en lille ært)

Støbejernsgrydebrød

Verdens nemmeste brød.

Sådan gør du (2 timer 45 min):

1. Opløs gær og salt i vandet. Rør melet med to fingre. Melet skal kun befugtes.

2. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 12 timer.

3. Fold dejen et par gange, så luften trykkes ud. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 2 timer.

4. Mindst en time før brødet er færdighævet, tænd da ovnen med støbejernsgryde i. Det kan være en fordel lige at smøre støbejernsgryden med lidt olie, så er man sikker på at brødet ikke hænger i.

5. Hæld dejen over i den varme støbejernsgryde og sæt straks gryden med låg i ovnen igen.

6. Bag brødet i gryden i 30 min.

7. Tag låget af og bag brødet færdigt i ca. 15 min.

8. Tag støbejernsgryden med brød ud af ovnen og vend brødet ud til afkøling.