Smagfulde baguettes med rug

Smagfulde baguettes med rug

Sådan gør du (3 tim, 15 min):

1. Opløs gær, honning og salt i lunkent vand (37°C).

2. Tilsæt halvsigtet rugmel og hvedemelet. Ælt til en smidig dej. Drys lidt mel over dejen og lad den hæve, tildækket og lunt, i 2 timer.

3. Hæld dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord. Den skal ikke æltes. Det er vigtigt, at beholde så mange lufthuller i dejen som muligt.

4. Skær dejen i 4 dele og fold dem forsigtigt til lange, smalle baguetter. Mel dem let og læg dem på en bageplade med bagepapir.

5. Lad dem efterhæve, tildækket og lunt, i ca. 35 min.

6. Lav 8­10 snit i baguetterne lige inden bagning.

Bagetid: 10 min. midt i en 250°C forvarmet ovn (varmluft 230°C) og derefter 12­15 min. ved 200°C (varmluft 180°C).

Afkøl baguetterne på en rist.