Sønderjysk rugbrød

Sønderjysk rugbrød

Hold gang i surdejen - tag en klump dej fra, ca. 350 g, og stil det lunt et par dage. Så er der surdej til næste bagning. Surdejen kan opbevares tildækket i køleskab i 14 dage.

Sådan gør du (200 minutter):

1. Opløs gæren i vand. Alle ingredienserne tilsættes, og dejen æltes godt sammen, ca. 10 min. 

2. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, i ca. 1 time.

3. Del dejen i 2, og form hver del til et fritstående aflangt rugbrød. 

4. Placer brødene på en bageplade med bagepapir. 

5. Lad brødene efterhæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse, ca. 45 min. 

Bagetid: 
Ca. 1 time og 15 min. Forvarm ovnen til 220°C (varmluft 200°C). Sæt brødene i ovnen og skru straks ned til 180°C (varmluft 170°C).