Trekanter med røg og chiafrø

Ingredienser

1 brød med 8 trekanter

 

 

Pensling:

  • Sammenpisket æg 

Trekanter med røg og chiafrø

Amo Groft knuste Rugkerner fremtræder store, bløde og appetitlige i det færdige brød.

Sådan gør du (5 tim, 25 min):

1. Opvarm 2 dl vand til 60°C og kom rugkernerne i. Lad blandingen stå i 3 timer eller giv dem et opkog i 2–3 min.

2. Bland smeltet smør i blan­dingen med kerner og til­sæt mælk, chiafrø og ryge­ost.

3. Hæld blandingen i en skål og opløs gæren heri.

4. Tilsæt de øvrige ingredien­ser og ælt dejen grundigt sammen.

5. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, i 1 time.

6. Hæld dejen ud på et mel­drysset bord og ælt den godt igennem. Dejen skal være blød men ikke våd. Form den med hånden til et rundt og fladt brød og læg det på en plade med bage­papir eller i en smurt tærte­form.
7. Skær brødet næsten igen­nem, så der bliver otte tre­kanter. Lad brødet efter­hæve i 35 min. og pensl med æg.

Bagetid: Ca. 25 min. midt i en 225°C forvarmet ovn (varm­luft 200°C).