Fuldkornsstykker

Ingredienser

Ca. 4 stk.

  • 4 1/2 dl koldt vand
  • 2 tsk. salt
  • 240 g Amo Vinjett Fuldkornsmel
  • 210 g Amo Vinjett Hvedemel
  • 90 g Amo Evolo Fuldkornsmel af Rug
  • 40 g sirup
  • 1/2 dl solsikkekerner 
  • 25 g gær
  • 1 spsk. rapsolie

Pynt: 

  • Sesamfrø
  • Flagesalt

Fuldkornsstykker

Sådan gør du (165 minutter):

1. Opløs gæren i det kolde vand. 

2. Tilsæt meltyperne, sirup, solsikkekerner, salt og rapsolie.
 

3. Ælt dejen på mellem hastighed i ca. 20 min. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, 1 1/2 time. Fold dejen 2-3 gange i skålen i løbet af hævetiden (fugt fingrene lidt, så klistrer dejen mindre.) Lad dejen hvile endnu 1/2 time. 

4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, drys med Vinjett Fuldkornsmel og sesamfrøene. Strø også lidt mel ovenpå brødet. 

5. Del dejen i fire lige store dele og form dem til trekanter. 
Læg forsigtigt dejstykkerne på en bageplade med babepapir. Strø lidt flagesalt på stykkerne inden bagningen. 

Bagetid:
Ca. 15-20 min. i en 250ºC (varmluft 230ºC). Efter 1 minuts bagning åbner du ovndøren og lader luften komme ind i 5 sek. Dette gentages efter 10 min.