Groft kærnemælksbrød

Ingredienser

1 stk.

  • Ca. 450 g Amo Hvedemel
  • 150 g Amo Fuldkornshvedemel
  • 3 dl kogende vand
  • 2 dl kærnemælk
  • 35 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olie

Groft kærnemælksbrød

Sådan gør du (Ca 4 timer):

1. Rør fuldkornshvedemel og kogende vand sammen, og lad det stå i 1-2 timer. 

2. Opløs gæren i kærnemælken. Kærnemælken må ikke være for kold.

3. Tilsæt det skolede mel samt de øvrige ingredienser, og ælt dejen til den er glat og smidig. 

4. Kom dejen tilbage i skålen, som er drysset med lidt mel. Lad den hæve lunt ca. 1 time. 

5. Ælt dejen let igennem, og form den til et rundt brød. 

6. Lad det efterhæve på bagepladen ca. 45 min. 

Bagetid: 
Ca. 40 min. ved 200°C (varmluft 180°C) på ovnens nederste rille.