Grovhvedebrød

Ingredienser

2 stk.

  • 1.000 g Amo Hvedemel
  • 300 g Amo Fuldkornshvedemel
  • 3 dl kærnemælk
  • 50 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 5 dl varmt vand

Grovhvedebrød

Sådan gør du (70 minutter):

1. Bland varmt vand og kærnemælk, så det er håndvarmt. Opløs gæren heri. 

2. Bland de øvrige ingredienser i, og slå dejen godt igennem. Dejen skal være ret lind.

3. Hæld dejen i 2 smurte forme (1½ liter), uden at hæve først. 

4. Brødene sættes straks på nederste rille i en kold ovn.

Bagetid: 
Sæt termostaten til 100° C (varmluft 90°C), og lad brødene bage 30 min. Derefter øges varmen til 220°C (varmluft 200°C), og brødene bages endnu ca. 30 min. 

5. Brødene tages ud af formene og køles af på en bagerist.