Gyldne horn

Ingredienser

16 stk.

  • 150 g Amo Hvedemel
  • 125 g smør eller margarine
  • ¼ dl fløde
  • 1 tsk. sukker (5 g)
  • 5 g gær

Fyld

  • Abrikos- eller appelsinmarmelade
Pynt 
  • 100 g hakkede mandler
  • Lidt sukker 
Pensling

  • 1 æggeblomme

Gyldne horn

Horn fyldt med abrikos- eller appelsinmarmelade og pyntet med sukker og hakkede mandler.

Sådan gør du (45 minutter):

1. Gæren opløses i fløden, hvorefter alle ingredienser æltes sammen til en ensartet dej, der hviler på et koldt sted (helst køleskab) i ca. 15. min.
 

2. Del dejen i 2 lige store stykker, der formes til kugler og rulles cirkelrundt ud (25 cm i diameter). Hver cirkel skæres ud til 8 trekanter. 

3. På den brede ende af hver trekant anbringes en teskefuld marmelade, hvorefter dejstykket rulles op til horn fra den brede ende. 

4. De 16 horn pensles med æggeblomme, drysses med hakkede mandler og sukker. De skal ikke efterhæve. 

Bagetid: 
I ca. 12 min. i en forvarmet ovn ved 225° C (varmluft 210° C) på ovnens midterste rille.