Kaffekrans og –stang

Ingredienser

1 stk.

  • 500 g Amo Hvedemel
  • 50 g smør eller margarine
  • 50 g sukker
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk. salt (5 g)

Fyld

  • Remonce af 
  • 75 g smør eller margarine
  • 75 g sukker
  • 1 tsk. kanel (4 g)

Pynt

  • Glasur af 
  • 100 g flormelis
  • 1 spsk. varmt vand

Kaffekrans og –stang

Sådan gør du (70 minutter):

1. Lun mælken, og opløs gæren heri. Gæren må dog ikke varmes med. 

2. Ælt Amo Hvedemel og de øvrige ingredienser i til en ensartet dej. 


3. Lad dejen hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse. 


4. Del dejen i 2 lige store dele, og form dem til kugler. De skal hvile et par min. 


5. Rul den ene kugle ud til et dejstykke på 25x50 cm, smør halvdelen af remoncen på og rul dejen sammen til en pølse fra den brede side.  Anbring den i en randform (22 cm i diameter) med folden nedad. 


6. Rul den anden kugle ud til et dejstykke på 20x30 cm, smør den anden halvdel af remoncen på og rul dejen sammen til en pølse fra den brede side. Anbring den i en smurt og melet bageform (2 liter) med folden nedad. 


7. Klip brødene i toppen med en saks, og stil dem til efterhævning tildækket og lunt til dobbelt størrelse. 


Bagetid:
 
Ca. 20 min. i en forvarmet ovn ved 200° C (varmluft 180° C) på ovnens nederste rille. 


8. Sæt brødene til afkøling på en bagerist, når de er bagt. Pynt dem med glasur, mens de endnu er lune.