Kanelbriocher

Ingredienser

Ca. 24 stk.

  • 350 g Amo Hvedemel
  • 1 tsk. salt (5 g)
  • 200 g smør eller margarine
  • 25 g gær
  • ½ dl vand
  • 3 æg

Fyld

  • Remonce af
  • 100 g smør eller margarine
  • 80 g sukker
  • 3-4 spsk. kanel

Kanelbriocher

Brød med kanelremonce i midten.

Sådan gør du (45 minutter):

1. Lun vandet, og opløs gæren heri. Gæren må dog ikke varmes med.  Ælt alle ingredienserne til en ensartet dej. 

2. Form dejen til en kugle, der skal hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse. 

3. Rul dejen ud i ca. 1 cm’s tykkelse, og udstik med en kageudstikker eller et glas 6-8 cm i diameter. Stryg dejstykkerne med varmt vand.

4. Rør ingredienserne til remoncen sammen til en ensartet masse. Tryk en fordybning i midten af hvert dejstykke, og anbring 1 tsk. af kanelremoncen i fordybningen. 

5. Anbring briocherne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse. 

Bagetid: 
Ca. 15 min. i en forvarmet ovn ved 250° C (varmluft 230° C) på ovnens midterste rille.