Kommenskringler med sigtemel

Ingredienser

  • 475 g Amo Sigtemel
  • 25 g smør eller margarine
  • 25 g gær
  • 2 tsk. salt (10 g)
  • 15 g kommen (5 tsk. med top)
  • Ca. 3 dl kærnemælk

Pynt

  • Æggeblomme
  • Kommen

Kommenskringler med sigtemel

Sådan gør du (1 tim & 20 min):

1. Mælken lunes, og gæren opløses heri. Gæren må dog ikke varmes med. 

2. Amo Sigtemel og de øvrige ingredienser blandes i. Dejen æltes til den er ensartet (2-3 min.), og sættes til hævning tildækket og lunt i 35-40 min. 

3. Dejen deles i 2 lige store dele, som formes til kugler, der ”hviler” 2-3 min. 

4. Hver dejkugle rulles ud i pølseform til ca. 60 cm’s længde, og deles i 12 lige store stykker. 

5. Hvert dejstykke trilles igen ud til ca. 25 cm’s længde og formes til en kringle. 

6. Kringlerne anbringes på en bageplade med bagepapir, og sættes til efterhævning tildækket og lunt i 25-30 min. 

7. Stryges med æggeblomme, og drysses med kommen. 

Bagetid: 
10-12 min. i en forvarmet ovn ved 220° C (varmluft 200° C) på ovnens midterste rille.