Olivenbrød

Ingredienser

2 stk.

  • 1.000 g Amo Hvedemel
  • 50 g gær
  • 2 stk. salt
  • 40 g parmasanost
  • 1 spsk. olivenolie
  • 15-20 g finthakkede oliven med rød peber
  • 6 dl håndvarmt vand

Pynt

  • Parmasanost

Olivenbrød

Sådan gør du (90 minutter):

1. Opløs gæren i den håndvarme vand. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt til dejen er ensartet. 

2. Dæk dejen til og stil den lunt til hævning i ca. 30 min. 

3. Slå dejen ned og del den i to dele. Lad dem hvile et par minutter, før de slås flade og formes til brød. 

4. Anbring dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve til tildækket og lunt i 20-30 min. 

5. Brødene ridses let på tværs, pensles med mælk og drysses med lidt parmasanost.

Bagetid: 
Ca. 35 min. i en forvarmet ovn ved 220° C (varmluft 200° C) på ovnens nederste rille.