Sandwichbrød

Ingredienser

2 stk.

  • 1 kg Amo Hvedemel
  • 50 g smør eller margarine
  • 50 g gær
  • 5½-6 dl mælk
  • 2 tsk. salt (10 g)
  • 2 tsk. sukker (10 g)

Sandwichbrød

Sådan gør du (90 minutter):

1. Lun mælken, og opløs gæren deri. Gæren må ikke varmes med. 

2. Ælt Amo Hvedemel og de øvrige ingredienser i til en ensartet dej, og form det til en kugle. Lad den hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse. 

3. Del dejen i to dele, form dem til kugler, og lad dem hvile et par min. 

4. Form hver dejkugle til et franskbrød, og anbring dem i smurte bageforme. Lad dem efterhæve tildække tog lunt til dobbelt størrelse. 

5. Når dejen er efterhævet til dobbelt størrelse i formen, anbringes den på en bageplade med bagepapir med bunden opad. 

Bagetid: 
Ca. 45 min. i en forvarmet ovn ved 220° C (varmluft 200° C) på ovnens midterste rille. Derefter fjernes formen, og brødet bages yderligere 5 min.