Tebrød

Ingredienser

Ca. 70 stk.

  • 500 g Amo Hvedemel
  • 50 g sukker
  • 25 g gær
  • 2½ dl mælk
  • 1 knivspids salt (1 g)
  • 1 æg
  • ½ tsk. kardemomme
  • 60 g smør eller margarine

Tebrød

Sådan gør du (90 minutter):

1. Lun mælken, og opløs gæren heri. Gæren må dog ikke varmes med. 

2. Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej, der stilles til hævning tildækket og lunt til dobbelt størrelse. 

3. Del dejen i 2 lige store kugler, form dem som franskbrød. De skal hvile 2-3 min, hvorefter de slås flade, og igen foldes som franskbrød, og til sidst rulles ud til pølseform ca. 35 cm lange. 

4. Anbring de 2 dejpølser på en bageplade med bagepapir, tryk dem flade til ca. 6 cm’s bredde, og prik dem med en gaffel. 

5. Lad dem hæve til dobbelt størrelse. 

Bagetid: 
Ca. 15 min. i en forvarmet ovn ved 220° C (varmluft 200° C) på ovnens midterste rille. 

6. Efter bagningen afkøles brødene og skæres ud i ca. 1 cm tykke skiver, der lægges på pladen, og ristes ved 200° C i ca. 15 min.