Weekendbrød

Ingredienser

2 stk.

  • Ca. 700 g Amo Hvedemel
  • 200 g Amo Fuldkornshvedemel
  • 100 g Amo Grahamsmel
  • 50 g gær
  • 4 dl kærnemælk
  • 4 dl ymer
  • 50 g margarine
  • 3 tsk. salt

Pensling

  • 1 æg

Pynt

  • Fuldkornshvedemel

Weekendbrød

Sådan gør du (1 tim & 30 minutter):

1. Lun kærnemælken, og rør gæren ud heri.

2. Tilsæt ymer, plantemargarine, salt, Amo Fuldkornshvedemel, Amo Gramhamsmel og ca. halvdelen af Amo Hvedemelet. 

3. Ælt grundigt. Kom så resten af Amo Hvedemelet i, så dejen bliver blød.

4. Lad den hæve 30 min.

5. Slå dejen ned, og fordel den i 2 bageforme. 

6. Lad dejen efterhæve tildækket i 20 min. 

7. Pensl med æg og drys med lidt fuldkornshvedemel. 

Bagetid: 
Ca. 30 min. ved 200° C (varmluft 180° C).