Glutenfri Surdejsbrød

Sådan gør du (1 time, 50 min. ):

1. Bland alle ingredienser i en røreskål med dejkrog og rør i ca. 10 min til en jævn dej.

2. Læg dejen i en hævekurv eller en melet skål og lad den hæve på køl natten over. Tag den derefter ud og lad den hæve ved rumtemperatur til dobbelt størrelse. Hævetiden kan variere, men det er vigtigt, at dejen har rumtemperatur inden bagningen.

3. Beklæd en bageplade med melet bagepapir og læg dejen på pladen. Lav nogle skrå snit på toppen med en skarp kniv.

4. Tænd oven på 230°C varmluft og sæt en plade allernederst i ovnen. Når ovnen og pladen har den rette temperatur hældes en dl. vand på den varme plade i ovnen, før brødet sættes ind. Det giver en dejlig sprød skorpe.

5. Bag brødet i ca. 25-30 minutter. Når du banker på undersiden og det lyder hult er brødet færdigt. Man kan godt anvende et stegetermometer. Brødets kernetemperatur skal nå 96°C.