Ingredienser

2 brød

  • 2 appelsiner
  • 2 dl sultan rosiner 
  • 50 g gær
  • 5 dl kold mælk
  • 150 g sukker
  • 1 æg
  • 175 g tempereret smør, skåret i terninger
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. salt
  • Ca. 1 ½ l Amo Hvedemel
  • 100 g sukat
  • 150 g mørk chokolade

Julekage med smag af appelsin, rosin og chokolade

En dejlig frugtig kage, som får ekstra smag fra den mørke chokolade.

Sådan gør du (1 time + 3 timers hævetid):

1. Riv skallen af appelsinerne med den fineste side af rivejernet. Pres saften ud. Varm appelsinsaften i mikroovnen. Kom rosinerne ned i saften og lad trække mens dejen tilberedes.

2. Smuldr gæren ned i en skål. Tilsæt mælk, sukker, æg, smør, appelsinskal, krydderier og næsten alt hvedemelet. Ælt dejen manuelt eller på laveste hastighed i en køkkenmaskine i ca. 10 min. eller til dejen næsten slipper skålens kanter. Tilsæt eventuelt mere mel, hvis dejen bliver for klistret.

3. Si appelsinsaften fra rosinerne. Hak chokoladen groft. Bland rosiner, sukat og chokolade ned i dejen.

4. Lad dejen hæve tildækket i ca. 2 timer

5. Vælt dejen ud på en melet bagebord. Del i to dele (eller fire for mindre brød – sænk i så fald bagetiden til 30 min.) og form til glatte kugler. Slå dejkuglerne ned og form dem igen til kugler. Rul ud til ønsket længde. Lad brødene hæve yderligere 1 time under et viskestykke.

6. Sæt ovnen på 200 grader. Pensl brødene med æg. Bag brødene i den nederste del af ovnen i ca. 40 min. Læg eventuelt bagepapir over, hvis brødene bliver mørke.

7. Server med smør og myseost.