Ingredienser

8-10 boller

Fordej:

  • 5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 g safran
  • 520 g Amo Hvedemel
  • 1 spsk. groftstødt kardemomme
  • Skallen fra 1 appelsin

Dej:

  • 150 g smør
  • 2 ½ dl stødt melis
  • 4 g salt
  • 5 ½ dl Amo Hvedemel

Fyld:

  • 250 g mandelmasse
  • 25 g stødt melis
  • 120 g smør ved stuetemperatur

Pynt:

  • 1 æg
  • abrikosmarmelade
  • råsukker
  • stødt kardemomme

Safranboller i form med mandelmasse og kardemomme

Sådan gør du (2 timer & 30 min.):

1. Varm mælken fingervarm og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser til fordejen og bland i 5-6 minutter.

2. Dæk med plastfilm, så overfladen ikke tørrer ud. Lad den stå i ca. 20 minutter.

3. Tilsæt resten af ingredienserne til dejen. Ælt den i 7 minutter i maskine til en smidig dej. Lad den stå i 25 minutter.

4. Bland mandelmasse, sukker og smør sammen til en glat masse.

5. Rul dejen ud, ca. 45 x 70 cm og ca. ½ cm tyk, på et letmelet bord. Fordel fyldet på dejen.

6. Fold dejen over fyldet. Rul lidt ud. Skær dejen i strimler og rul boller.

7. Smør en form, som f.eks. en springform og læg bollerne i (ikke for tæt, da de hæver meget).

8. Fortsæt med resten af dejen, tildæk og lad bollerne hæve i ca. 45 minutter.

9. Varm ovnen op til 170°C. Pensl med sammenpisket æg, strø råsukker og stødt kanel ovenpå. Bag dem i ca. 17 minutter.

10. Varm abrikosmarmeladen i mikroovnen og pensl, når bollerne kommer ud af ovnen, så bliver de fine og skinnende.