Ingredienser

Ca. 40 stk.

  • ½ pakke gær
  • 2 ½ dl mælk
  • 1 pakke safran
  • 6 ½ dl Amo Hvedemel
  • 1 æg
  • ½ tsk. salt
  • 75 g smør
  • 2 dl æblemos
  • sukker
  • kanel
  • fritureolie

Safranmunke med æble og kanelsukker

Sådan gør du (2,5 timer):

1. Varm mælken fingervarm og opløs gæren heri.

2. Tilsæt de øvre ingredienser og arbejd med dejen til den er blank og slipper skålen. Dæk med plastfilm, så overfladen ikke tørrer ud.

3. Lad den stå i ca. 30 minutter. Slå dejen ud på køkkenbordet, form ca. 40 stk. glatte boller. Lad dem hæve til dobbelt størrelse.

4. Fyld æblemos i en sprøjtepose med en lille tyl.

5. Varm olien op til 180°C. Læg nogle stykker i ad gangen, steg i ca. 2 minutter. Vend dem med en hulske og steg yderligere 2 minutter.

6. Tag dem op og lad olien løbe af på papir.

7. Bland sukker og kanel i forholdet ca. 70/30. Rul dem i kanelsukkeret, fyld dem dernæst med æblemos.