Ingredienser
1 sandkage
En variant af den klassiske sandkage; her har kagen fået et julet touch med safran, appelsin og mandel. Passer godt til kaffe eller te.
1. Smelt smørret, tilsæt safran og revet appelsinskal.
2. Pisk æg og sukker til en luftig og cremet masse på middelhastighed i ca. 5 min.
3. Tilsæt den revne mandelmasse i æggemassen.
4. Hæld fløden og mælken i æggemassen og rør godt rundt.
5. Bland mel, salt og bagepulver i en røreskål.
6. Hæld smørblandingen i æggemassen og vend sammen til en jævn masse.
7. Sigt melblandingen i og vend den forsigtigt sammen, indtil alt er blandet.
8. Smør en sandkageform med smeltet smør og strø hvedemel eller rasp i formen.
9. Stil i midten af ovnen og bag ved 175°C i 45-50 min.
10. Tag kagen ud og over på en bagerist og lad den afkøle helt.