Ingredienser

Ca 50 klejner

  • 575 g Amo Hvedemel
  • 100 g smør eller margarine
  • 75 g sukker
  • 1 æg
  • 2,5 dl lunken mælk
  • 75 g gær
  • Reven skal af 1 økologisk citron
  • Til kogning: Ca 0,5 kg palmin

Store klejner

Tips! Kom reven økologisk appelsinskal i dejen og erstat lidt af fløden med appelsinsaft (ca. 1 spsk.)

Sådan gør du (50 min):

1. Rør gæren ud i den lunkne mælk.

2. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det hele grundigt sammen til en ensartet dej.

3. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse ca. 30 min.

4. Rul dejen ud i 5 mm tykkelse og skær dejen ud i harlekin-firkanter med en klejnespore, ca. 8 x 2,5 cm. Skær et snit på langs midt i klejnen og vrid den ene halvdel igennem. Til firkantede klejner skæres dejen ud i rektangler.

5. Varm palminen op til ca. 180°. Kom en lille klat dej i gryden. Bruser palminen op, er den klar til brug. Kog klejnerne til de bliver gyldne. Klejner skal vendes med hulske under kogningen. Tag dem op og lad dem køle af på fedtsugende papir.