Ingredienser

Ca 20 stk

  • 375 g Amo Hvedemel 
  • 150 g Amo Grahamsmel
  • 250 g smør
  • 300 g havregryn
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. natron
  • 100 g rosiner
  • 250 g brun farin
  • 250 g sukker
  • 5 æg
  • 1¼ dl kærnemælk
  • Saften af 1 citron

Havremuffins med rosiner

Havregryn giver sprødhed og ekstra smag til dine muffins - og så er det sundt!

Sådan gør du (35 minutter):

1. Kom smør i en tykbundet gryde, og smelt det over svag varme. 

2. Sigt hvedemel og natron sammen i en skål. Tilsæt grahamsmel, havregryn og salt. Bland rosiner og begge slags sukker sammen med de andre tørre ingredienser. 

3. Pisk æg, kærnemælk, citronsaft og det smeltede smør let sammen. 

4. Hæld blandingen ned i de tørre ingredienser, og rør dejen let sammen. Dejen må gerne være ujævn. 

5. Fordel dejen i 20 muffinforme og drys med havregryn. 

Bagetid:
Ca. 15-18 min. i en 180ºC forvarmet ovn (varmluft 160ºC). Afkøl på en bagerist.