Ingredienser

En roulade giver ca. 15 skiver

  • 3 æg
  • 1½ dl sukker
  • 1¾ dl Amo Hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk. kakao 
  • 1 spsk. vand 

Smørcreme:

  • 150 g smør
  • 1 dl flormelis
  • 1 lime

Chokoladeroulade med limesmørcreme

Tip! Sprækker din roulade ofte? Tilsæt en knsp. salt i dejen, så sprækker kagen ikke så let, når du ruller dejen.

Sådan gør du (30 minutter):

1. Forvarm ovnen til 200 °C. Dæk en bageplade på 30x40 cm med bagepapir.

2. Æg og sukker piskes let. Vend forsigtigt skiftevis mel og vand i blandingen.

3. Fordel dejen jævnt på bagepapiret. Bages midt i ovnen i 4-5 minutter.

4. Drys lidt sukker på den friskbagte kage og vend den ud på et bagepapir. Fjern det bagepapir som kagen blev bagt på. 

5. Rør smør og flormelis porøst. Tilsæt fintrevet skal af lime eller saften fra en presset lime. Smør smørcremen over den kolde kage og rul den fra langsiden. 

6. Lad rouladen ligge et koldt sted inden den serveres i skiver. 

7. Tip! Hvis du vil have en roulade uden chokolade så undlad kakaoen. Du kan også vælge at fylde rouladen med marmelade, da skal du bruge 2 dl valgfri marmelade.