Ingredienser

1 Æble-cheesecake

Dej:

  • 250 g Amo Hvedemel
  • 125 g brun farin eller rørsukker
  • 100 g finthakkede mandler
  • 200 g koldt smør 

Fyld:

  • 500 g flødeost naturel
  • 125 g sukker
  • 2 æg

Topping:

  • 3 dl æblemos
  • 25 g ristede mandelflager

Æble-cheesecake

Tip! I stedet for æblemos kan du bruge pæremos eller sveskemos.

Sådan gør du (55 min.):

1. Hak mel, sukker, mandler og smør til en smuldret dej.

2. Tag 2 dl fra til at drysse på kagen. Tryk resten ud i en smurt form eller lille bradepande, ca. 20 x 35 cm.

3. Bag bunden ca. 12 min. ved 175° C midt i en forvarmet ovn (varmluft 160° C).

4. Fyld: Pisk flødeost, sukker og æg til en glat masse. Smør massen ud over den varme bund, og bag ca. 15 min.

5. Topping: Smør æblemos ud over kagen. Bland resten af smuldredejen med man- delflager, og drys blandingen over æblemosen. Bag yderligere 15 min.

Lad kagen køle af. Stil den derefter i køleskabet i ca. 3 timer.