Ingredienser

1 stk

Fyld:

  • 50 g koldt smør
  • 100 g marcipan
  • 65 g sukker
  • æg
  • 1 spsk citronsaft
  • 3 groftrevne æbler

Pynt:

  • 25 hakkede mandler

Æble-marcipantærte

Tip! Prøv også tærten med 3 groftrevne pærer,1 tsk. vanilje og ½ tsk. stødt ingefær.

Sådan gør du (1 tim 30 min):

1. Bland mel og sukker og smuldr smørret i.Tilsæt ægget og saml hurtigt dejen.

2. Del dejen i to. Tryk den ene del ud i en springform, ca. 24 cm i diameter. Stil formen koldt ca. 30 min.

3. Fyld: Riv marcipanen fint. Smelt smørret i en gryde og kom marcipan, sukker, æg og citronsaft i. Lad blandingen simre under omrøring, til den bliver jævn.

4. Skræl æblerne og fjern kernehusene. Riv æblerne groft. Læg de revne æbler i tærtebunden og hæld marcipanmassen over.

5. Rul resten af dejen ud og skær den i strimler. Læg dejstrimlerne på tværs af hinanden oven på tærten. Drys med hakkede mandler.

Bagetid:
Ca. 45 min. nederst i en 185ºC forvarmet ovn (varmluft 160ºC). Serveres med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.