Ingredienser

16 pers

Lagkagebund

  • 130 g Amo Hvedemel
  • 150 g blødt smør eller margarine
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 30 g kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver

Fyld

  • Kirsebærmarmelade
  • Vaniljecreme af Kagecreme med vanille (et brev)
  • Flødeskum

Pynt

  • Friske kirsebær
  • Flormelis

Chokoladecreme af

  • 200 g mørk chokolade
  • ¾ l piskefløde
  • 3 spsk. flormelis

Chokoladeglasur af

  • 180 g flormelis
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 1 spsk. kogende vand

Chokoladekage med kirsebær

Med chokoladecreme og chokoladeglasur.

Sådan gør du (45 minutter):

1. Rør fedtstof og sukker let og luftigt.  Rør æggene i ét ad gangen. 

2. Bland mel, kakaopulver og bagepulver sammen, og vend det i massen. 

3. Kom dejen i en firkantet bradepande ca. 40 x 40 cm. 

Bagetid: 
Ca. 7-10 min. ved 220°C (varmluft 200°C).

4. Lad bunden køle af og del den på midten, så du får 2 rektangulære bunde. 

5. Lav fyld og pynt. Vaniljecreme: Vend kagecreme sammen med flødeskum, ca. halvt af hver. Chokoladeglasur: Rør ingredienserne til glasuren sammen.Chokoladecreme: Smelt chokoladen i piskefløden. Køl massen helt af (+ 5° C), og pisk den op med flormelis til konsistensen er fast, men cremet. 

6. Smør en bund med kirsebærmarmelade og vaniljeflødecreme. Læg den anden bund over og overtræk med chokoladeglasur.

7. Pynt kanten med chokoladecreme og pynt med kirsebær.

8. Drys flormelis over med en sigte lige inden servering.