Ingredienser

10 pers

  • 200 g Amo Hvedemel
  • 100 g bødt smør eller margarine
  • 100 g sukker
  • æg
  • 1 knsp salt
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk mælk
  • Ca 350 g skrællede æbler

Fin æblekage

Sådan gør du (45 minutter):

1. Rør fedtstoffet med sukker til det er hvidt og blødt. Rør æggene  i et ad gangen.

2. Rør krydderierne i melet og rør melet i smørret sammen med mælken.

3. Hæld dejen i en smurt tærteform eller springform på ca 24 cm i diameter.

4. Del hver af æblerne i 8 dele, fjern kernerne og læg æblestykkerne ovenpå dejen uden at de rører formens kant.

5. Forvarm ovnen till 200ºC (varmluft 180ºC) og bag kagen ca 30 minutter.

6. Når kagen er afkølet, pyntes den med lidt flødeskum evt florsukker.