Ingredienser

1 tærte

Mørdej

  • 125 g Amo Hvedemel
  • 50 g sukker 
  • 100 g smør 
  • 1 æggeblomme 

Fyld

  • 200 g flødeost 
  • 2 dl piskefløde 
  • 1 dl creme fraiche 
  • 2-3 spsk. sukker 
  • Korn fra 1 vaniljestang 
  • 2-3 håndfulde friske basilikumblade + lidt til pynt
  • 1 bakke jordbær
  • 100 g mørk chokolade 

 

Jordbærtærte med basilikumcreme

Sådan gør du (1 time, 20 min):

1. Bland ingredienserne til mørdejen og ælt det sammen. Form dejen til en kugle, tryk den flad og stil den på køl i ca. ½ time. 

2. Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Tryk dejen til i formens bund og sider og prik hul i bunden med en gaffel (så revner bunden ikke og forbliver flad, da dampen kan komme ud). 

Bagetid:
Bag bunden i ca. 15-20 min nederst i en forvarmet ovn ved 200 °C (180 °C varmluft). 

 

Til fyld: 

1. Pisk fløden til skum. 

2. Rør flødeost, creme fraiche, sukker og vaniljekorn sammen. Bland flødeskummet i. 

3. Hak basilikummen medium grov og kom i fyldet. 

4. Smelt den mørke chokolade og kom ¾ af det i bunden af tærten. Smør chokoladen jævnt ud. Lad dette tørre helt. 

5. Skyl og skær jordbærrene i de ønskede stykker. 

6. Kom fyldet i tærtebunden og læg jordbærrene ovenpå. Drys det sidste mørke chokolade over jordbærrene og afslut med et par basilikumblade.