Ingredienser

1 stk

  • 200 g Amo Hvedemel
  • 100 g smør eller margarine
  • 50 g flormelis
  • 1 æg

Fyld:

  • 250 g rå, rensede jordbær
  • 1 tsk. sukker

Pynt:

  •  Florsukker

Jordbærtærte

Tærten kan også bages med blommer, hindbær, brombær eller blåbær. Tip! Ønskes en sprød bund - forbag da bunden i 10 min.

Sådan gør du (50 minutter):

1. Ælt mel og de øvrige ingredienser sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres, men have sin normale konsistens. 

2. Rul  af dejen ud i ½ cm tykkelse.

3. Læg dejen i en tærteform (ca. 22 cm i diameter). Tryk forsigtigt dejen til formens bund og sider, og tryk den overskydende dej af. Prik bunden med en gaffel.

4. Fordel frugten over formens bund og drys med sukker. Rul den resterende del af dejen ud i ½ cm tykkelse og skær den i strimler på ca 1 cm bredde. Læg strimlerne over fyldet som et fletværk.

Pensling:
Sammenpisket æg. Drys med sukker eller perlesukker.

Bagetid:
Ca 20 min i en 220 C forvarmet ovn (varmluft 200 C). Lad kagen køle af, tag den ud af formen og pynt med flormelis. Server evt med flødeskum smagt til med vanillesukker eller creme fraiche.