Ingredienser

1 bradepande

  • 300 g Amo Hvedemel
  • 75 g smør eller margarine
  • 300 g sukker
  • 2 æg 
  • 50 g kakao
  • 2 dl sødmælk eller helst kærnemælk
  • 1 tsk. natron (5 g)
  • 1 tsk. bagepulver (5 g)
  • ½ tsk. vaniljesukker (2½ g)

Pynt 

  • 200 g flormelis 
  • Ca. 2 spsk. kogende vand
  • Reven chokolade

Mors chokoladekage

Mors chokoladekage er en klassisk chokoladekage med glasur og pyntet med revet chokolade.

Sådan gør du (50 minutter):

1. Blødgør fedtstoffet, og rør det godt med sukkeret til en ensartet masse.

2. Tilsæt æggene et ad gangen (under stadig omrøring). 


3. Sigt de resterende ingredienser sammen med Amo Hvedemel, bland skiftevis de tørre ingredienser og kærnemælken i æg/fedtstofblandingen og rør det til en ensartet masse, som hældes op i en smurt bradepande. 


Bagetid:
 
Ca. 15 min. i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) på nederste rille. 


4. Rør flormelis og kogende vand til en passende konsistens, og glaser kagen, når den er afkølet. 


5. Drys den revne chokolade over.