Ingredienser

1 tærte

 

  • 150 g Amo Hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • 100 g smør
  • 2-3 spsk. koldt vand 

 

Fyld:

  • 500 g rabarber
  • 250 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 100 g sukker
  • Evt. 2 spsk. kokosmel

Rabarbermarengstærte

Rabarbertærte med et låg af marengs – gerne drysset med lidt kokosmel.

Sådan gør du (1 time):

1. Bland mel og salt og smuldr smørret deri. Saml hurtigt dejen med lidt koldt vand.

2. Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Læg et stykke bagepapir i tærtebunden og fyld bunden med tørrede ærter eller ris, så siderne ikke glider ned under forbagningen.

3. Forbag tærtebunden 20 min. ved 200°C nederst i ovnen (varmluft 180°C).

4. Bland de snittede rabarber med sukker og vanilje og bag dem ca. 10 min. ved 165°C nederst i ovnen (varmluft 150°C) til de er møre. Læg de bagte rabarber på bunden.

5. Pisk æggehviderne stive. Drys halvdelen af sukkeret i æggehviderne mens der piskes og vend resten i.

6. Fordel marengsen oven på rabarberne og drys evt. med lidt kokosmel. 

Bagetid: 

Ca. 20 min. nederst i en 175°C forvarmet ovn (varmluft 160°C).